پنجمین جلسه کارگروه حکمرانی برگزار شد

پنجمین جلسه از سلسله جلسات کارگروه حکمرانی پژوهشکده مطالعات اسلامی دانشگاه فردوسی مشهد در تاریخ 6 خرداد ماه 1399 با موضوع تشریح فعالیت های پژوهشکده سیاستگذاری دانشگاه شریف و بررسی ابعاد تحقق حکمرانی اسلامی برگزار گردید.

در ابتدای این جلسه که با حضور اساتید ، کارشناسان و دانشجویان برگزار شد دکتر ملکی رئیس پژوهشکده سیاستگذاری دانشگاه صنعتی شریف ضمن نقد الگوی بازگشایی حرم بعد از کرونا، این الگو را انعکاسی از تصمیم ساخت حکمرانی کشور برشمردند.

ایشان با اشاره به اینکه تصمیم بازگشایی حرم از ساعت 7 صبح تا 7 شب با هدف حفظ سلامت زائرین و استفاده از فضای معنوی حرم توسط مردم گرفته شده است اما با توجه به فصل گرما و تمرکز جمعیت در قسمت های سایه صحن ها ، این شیوه دقیقا بر ضد هدفش که حفظ سلامتی مردم است عمل خواهد کرد.

وی ضمن برشمردن اینچنین تعارض ها به عنوان مشکل بنیادین حکمرانی ، بیان کرد:« دانش حکمرانی یعنی اگر کسی میخواهد حرفی برای گفتن داشته باشد باید بگوید در این نقاط تزاحم که نیازمند انتخاب های سخت، بین چند هدف متناقض هستیم، چه کسی و چقدر صدایش شنیده شود».

دکتر ملکی در بخش دیگری از صحبتش به تاریخچه و تشریح فعالیت های پژوهشکده سیاستگذاری دانشگاه شریف پرداخت و مسئله محور بودن را رکن اصلی کار در پژوهشکده معرفی کرد.

رئیس پژوهشکده سیاستگذاری دانشگاه صنعتی شریف در بخش پایانی صحبتش رویکرد های اساسی پژوهشکده را مسئله محوری، سیاستگذاری مبتنی بر شواهد، تحلیل چند رشته ای و چند ذینفعی، استفاده از ظرفیت بین المللی، توجه به راه حل های بومی و پیگیری مسائل تا تحقق به اهداف نامید.

در ادامه این نشست دکتر میرزاپور معاون برنامه‌ریزی پژوهشکده سیاستگذاری شریف تاسیس کارگروه حکمرانی با رویکرد اسلامی در دانشگاه فردوسی را خود آگاهی این مجموعه دانست و اظهار داشت: ورود به این دسته از مسائل به معنی پذیرش یک سری مفروضات و مرزبندی هاست که با افکار دیگر ایجاد می شود.

وی با معرفی چند نمونه عملیاتی از کار پژوهشکده سیاستگذاری شریف خاطر نشان کرد سهمیه بندی بنزین برای هر فرد از طرح های علمی پژوهشکده بود که به تائید کارشناسان و صاحبنظران رسید و در نهایت به دولت ارائه شد که متاسفانه بعلت تهدید منافع عده ای اجرا نشد.

لازم به ذکر است که همزمان این جلسه به صورت مستقیم بر روی اتاق مجازی پژوهشکده مطالعات اسلامی نیز پخش می شد و افرادی نیز به صورت غیر حضوری در این جلسه شرکت داشتند.

 

 index9803111

index9803112 index9803113


کلیه حقوق متعلق به پژوهشکده مطالعات اسلامی در علوم انسانی می باشد.