وبینار مجموعه دین و مدیریت با موضوع تاثیر ادیان بر تصمیم‌گیری اخلاقی (وبینار چهارم)

WhatsApp Image 2021-10-27 at 17.08.061

چهارمین جلسه از مجموعه وبینارهای دین و مدیریت با موضوع تاثیر ادیان بر تصمیم‌گیری اخلاقی (از منظر مطالعات بین‌المللی) توسط پژوهشکده مطالعات اسلامی در علوم انسانی دانشگاه فردوسی مشهد و با همکاری دانشگاه امام صادق (ع)، پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، دفتر هم‌اندیشی استادان و نخبگان دانشگاهی و دانشگاه آزاد اسلامی واحد سنندج در روز یک‌شنبه 9 آبان 1400 با مشارکت پژوهش‌گران و دانشجویان حوزه‌های مرتبط برگزار شد.

سخنران این وبینار، دکتر پویا پیرملکی دبیر علمی وبینارهای بین‌المللی دانشکده مدیریت دانشگاه امام صادق (ع) و عضو گروه بین‌المللی مدیریت، معنویت و دین بودند که به تشریح ضرورت استفاده از دین در تئوری‌های اخلاق، معرفی اساتید و دانشمندان فعال بین‌المللی در حوزه ادیان و تصمیم‌گیری اخلاقی، و تحلیل تئوری‌هایی که تاثیر دین بر تصمیم‌گیری اخلاقی را توضیح داده‌اند، پرداختند.

دکتر پیرملکی با اشاره به مطالعات بین‌المللی در زمینه افزایش تاثیر و اهمیت دین در زندگی گفت: در سال 2019 آقای بلاسر و همکاران بر اساس پژوهش کیفی که انجام داده‌اند به این نتیجه رسیدند که کارکنان برای تصمیم‌گیری اخلاقی در محیط کار، بیشترین تاثیر را از دین خود می‌گیرند.

وی افزود: در پژوهش بزرگ مقیاس آقای گالگو و همکاران در سال 2020 که بر روی 12000 شرکت در 18 کشور انجام شده این نتیجه به دست آمده که کسب‌وکارها در مناطقی که نسبت دین‌داران به بی‌دینان بیشتر بوده، اخلاقی‌تر عمل کرده‌اند.

وی با اشاره به نظرات پژوهش‌گران در خصوص افزایش رفتارهای غیراخلاقی در کسب‌وکارها گفت: آموزش اخلاقی نسبی‌گرا و سکولار در اکثر دانشکده‌های مدیریت و رقابت روزافزون کسب‌وکارها برای سود بیشتر به منظور بقا را از عوامل این افول اخلاقی عنوان می‌کنند.

دکتر پیرملکی به ضرورت‌های ورود دین به تئوری‌های اخلاقی اشاره کرد و گفت: نیاز ورود گسترده‌تر دین به تئوری‌های اخلاق کسب‌وکار بیش از پیش احساس می‌شود.

وی افزود: با هدف درک پیچیدگی‌های تاثیر دین بر اخلاق، باید تئوری‌های اخلاقی در تحقیقات تجربی بیشتری آزموده شوند.

موضوع تاثیر ادیان بر تصمیم‌گیری اخلاقی در سه جلسه وبیناری دیگر نیز در تاریخ‌های 23 آبان، 7 آذر و 21 آذر 1400 ادامه خواهد داشت.

 

14000809-01

وبینار برگزارشده در نشانی الکترونیکی زیر قابل دسترس پژوهش‌گران است:

https://vroom.um.ac.ir/phucq3mtwd91/


کلیه حقوق متعلق به پژوهشکده مطالعات اسلامی در علوم انسانی می باشد.