بررسی ظرفیت‌ها و راه‌های همکاری علمی با بنیاد مطالعات اسلامی مسکو

b1

به همت دفتر ارتباطات بین‌الملل پژوهشکده مطالعات اسلامی در علوم انسانی، روز دوشنبه ششم دی‌ماه در دیداری مجازی، ریاست و اعضای هیئت علمی پژوهشکده با مسئولان بنیاد مطالعات اسلامی ابن‌سینا واقع در مسکو ملاقات کرده و ضمن معرفی مأموریت‌ها و فعالیت‌های یکدیگر، ظرفیت‌ها و راه‌های همکاری علمی میان طرفین را مورد بررسی قرار دادند.
در ابتدای این نشست دکتر حسین افخمی، رئیس پژوهشکده با اشاره به فلسفه و رسالت اصلی پژوهشکده به عنوان یکی از مراکز دانشگاه جامع فردوسی، به عضویت این پژوهشکده در مجمع پژوهشگاه‌های علوم انسانی اسلامی اشاره کرده و اظهار داشت: به رغم وجود نهادهایی با این مأموریت در تهران و یا قم، پژوهشکده مطالعات اسلامی در علوم انسانی تنها مرکز شرق کشور در این خصوص است.
در ادامه سید ناصر طبایی قائم مقام بنیاد ابن‌سینا و رئیس انتشارات صدرا وابسته به این بنیاد، با اشاره به اینکه بنیاد در سال ۲۰۰۷ با هدف معرفی معارف اسلامی و فرهنگ و تمدن ایرانی اسلامی به جامعه روسی تأسیس گشته است از ارتباط این بنیاد با عموم مراکز آکادمیک و پژوهشی روسیه فعال در این عرصه و انتشار بیش از ۳۵۰ اثر علمی توسط انتشارات این بنیاد یاد کرد.

b2
دکتر آندرِی لوکاشف، معاون پژوهشی بنیاد و محقق ارشد انستیتو فلسفه آکادمی علوم روسیه نیز در این نشست با اشاره به جایگاه و اهمیت ویژه بنیاد ابن‌سینا برای روسیه افزود هم اکنون این بنیاد رهبری بازار کتاب اسلامی در روسیه را در اختیار دارد. وی با معرفی پروژه‌های پژوهشی جاری بنیاد من جمله دایرة المعارف الکترونیک اسلام به زبان روسی، کتاب اشراق، تاریخ شفاهی اسلام‌شناسی در روسیه و ... از همکاری سه‌جانبه این بنیاد با کتابخانه بزرگ لنین روسیه و مرکز تحقیقات کامپیوتری نور یاد کرد.
در ادامه دکتر وحید ارشدی، عضو هیئت علمی گروه اقتصاد اسلامی پژوهشکده، ضمن معرفی فعالیت‌های این گروه به طور خاص از اولین همایش ملی مردمی‌سازی اقتصاد نام برد و آمادگی این گروه برای برگزاری پیش‌نشست‌های بین‌المللی و رصد تجارب کشور روسیه و جمهوری‌های شوروی سابق در این خصوص را اعلام کرد.
در پایان حجت الاسلام دکتر نعمتی ضمن تأکید بر کمک متقابل پژوهش‌های علوم انسانی دینی اسلام و مسیحیت به یکدیگر، خواستار تحقق این مبادله به‌ویژه در حوزه اقتصاد اسلامی و مسیحی ارتدوکس شد.

 


کلیه حقوق متعلق به پژوهشکده مطالعات اسلامی در علوم انسانی می باشد.