بازدید رئیس مرکز تراث اسلامی و نمایندگی عتبه عباسیه (ع) در مشهد از پژوهشکده

در راستای فعالیت‌های بین‌الملل پژوهشکده مطالعات اسلامی در علوم انسانی، و به دعوت دفتر ارتباطات علمی بین‌الملل پژوهشکده، روز شنبه حجت الاسلام والمسلمین شیخ قیس العطار از پژوهشکده بازدید کرده و راه‌های همکاری‌های علمی میان طرفین بررسی شد.

p12

در ابتدای این دیدار حجت‌الاسلام دکتر نعمتی، مدیر دفتر ارتباطات علمی بین‌الملل پژوهشکده، پس از خیر مقدم به میهمانان با اشاره به وجود واحدی در عتبه عباسیه علیه السلام تحت عنوان «قسم شؤون المعارف الإسلامیة و الإنسانیة» تحت مدیریت حجت الاسلام والمسلمین شیخ عمار الهلالی در کربلای معلا، این واحد را نقطه وصل ارزشمندی میان طرفین دانست که می‌توان در قالب آن طیف گسترده‌ای از فعالیت‌های مورد دغدغه مشترک را طرح‌ریزی کرد.

در ادامه، دکتر افخمی رئیس پژوهشکده ضمن تأکید بر ظرفیت گروه‌های علمی چهارگانه پژوهشکده برای پژوهش در حوزه‌های متنوعی از قبیل زیارت و اقتصاد زیارت، الگوی توسعه شهرهای مذهبی،‌ الهیات شهر، معارف اسلامی و فقه و حقوق، آمادگی پژوهشکده برای برگزاری نشست‌ها و همایش‌های مشترک علمی، مشارکت در ‌چاپ کتاب و انتشار مجلات، تبادل پژوهشگر و همچنین پذیرش دانشجوی دکتری پژوهش‌محور اعلام کرد.

حجت الاسلام شیخ قیس العطار نیز در این گفتگو با اعلام اینکه راه‌اندازی مرکز تراث اسلامی وابسته به عتبه عباسیه در مشهد مقدس به دنبال همین احساس نیاز مدیریت محترم عتبه به گسترش تبادلات علمی و فرهنگی میان دو جامعه شیعی عراق و ایران بوده است، ترجمه آثار فاخر علمی و تمدنی از فارسی به عربی و بالعکس را یکی از ابزارهای مناسب در این راستا قلمداد کرده و بر ضرورت شناخت متقابل جامعه دانشگاهی و حوزوی عراقی و ایرانی تأکید کرد.