تبیین مبانی علمی علامه حسن‌زاده آملی در وبینار تخصصی تجلیل از مقام علمی ایشان

14000722

بخش دوم وبینار تجلیل از مقام علمی مرحوم علامه حسن‌زاده آملی، توسط پژوهشکده مطالعات اسلامی در علوم انسانی دانشگاه فردوسی مشهد و با همکاری گروه فلسفه و حکمت دانشکده الهیات و نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه فردوسی مشهد، سازمان تبلیغات اسلامی، مجمع عالی حکمت، و موسسه مطالعات راهبردی علوم و معارف اسلامی در روز چهارشنبه 21 مهرماه 1400 برگزار شد.

آیت ا... حسن رمضانی استاد سطوح عالی فلسفه و عرفان و عضو هیات مدیره مجمع عالی حکمت اسلامی قم در این وبینار که حول موضوع «تبیین مبانی علمی علامه» با حضور پژوهش‌گران برگزار شد، ویژگی خاص مرحوم علامه حسن‌زاده آملی را سعی وافر به کسب علم و معرفت عنوان کرد.

وی افزود: پیگیری کسب علم و معرفت و همچنین ملکات فاضله انسانی در ایشان به حدی بود که خود را فانی در این راه نمود و مانند پروانه در مسیر دانش و روشنایی فنا نمود و مسیر تعالی را پیمود.

استاد رمضانی افزود: حضرت علامه خود در این باب می‌فرمود «منم آن تشنه دانش که گر دانش شود آتش / مرا در دل آتش باشد نشیمن‌ها».

وی افزود: حیات طیبه انسانی بدون علم و معرفت سامان نمی‌یابد و شخصیت انسان بدون آن کامل نمی‌شود و ایمان نقطه اوج قله معرفت است و به غیر از این انسان در ضرر و زیان خواهد بود.

آیت ا... حسن رمضانی با اشاره به نظرات علامه حسن‌زاده آملی افزود: از نظر استاد، علم و عمل جوهرند و انسان‌ساز و از همین بابت است که ایشان در بعد علم سر از پا نمی‌شناخت و در بعد عمل چه ریاضت‌ها که نمی‌کشید. روایتی از حضرت امام صادق (ع) است که علم نور است و خداوند در دل هر کس که بخواهد القا می‌کند.

وی افزود: مطابق دستورات قرآنی انسان خلاصه در عمل صالح است و عمل صالح نیز مبتنی بر علم و معرفت است.

ایشان افزود:‌ مطابق روایتی از امام صادق (ع) حضرت علامه حسن‌زاده آملی مصداق عالمی است که برای خداد علم را فرا گرفت، برای خدا به آن عمل کرد و برای خدا در تعلیم آن مجاهدت نمود.

بخش اول این وبینار با موضوع «جامعیت شخصیت علامه» روز دوشنبه 19 مهرماه 1400 برگزار شد.

بخش اول و دوم وبینار در نشانی الکترونیکی زیر قابل دسترس پژوهش‌گران است:

https://vroom.um.ac.ir/ptrn6ipi8542


کلیه حقوق متعلق به پژوهشکده مطالعات اسلامی در علوم انسانی می باشد.