نشست تخصصی با عنوان " بررسی غرر در بازار سرمایه ایران" برگزار شد

index9810074به دعوت گروه اقتصادِ پژوهشکده مطالعات اسلامی در علوم انسانی روز گذشته نشست تخصصی با حضور احمد ابراهیمی فعال بازار سرمایه و دانشجوی دکتری اقتصاد و با موضوع « بررسی غرر در بازار سرمایه ایران» برگزار شد. در این جلسه که دانشجویان رشته اقتصاد مخاطب آن بودند، پیرامون اطلاعات در بازار سرمایه و نقش اطلاعات نامتقارن و غیر شفاف در ایجاد شبهه اکل مال به باطل و غرر گفتگو شد. آقای ابراهیمی انتشار اطلاعات نادرست از طرق مختلف توسط برخی ذی‌نفعان عمده جهت کسب منفعت و سودهای کلان را از جمله مصداق‌های اکل مال به باطل برشمردند و عدم اجرای صحیح قوانین و عدم نظارت کافی بر فرآیندهای بازار را به عنوان علت این فعالیت‌ها دانستند. کوچک بودن بازار سرمایه نسبت به اندازه اقتصاد و اثرگذاری خرید یک یا چند فرد بر نوسانات قیمت‌ها نیز می‌تواند علت اصلی این مسأله باشد. ایشان همچنین اضافه کردند حاکمیت اخلاق و آشنایی افراد با مشکلات فقهی سود بردن به قیمت ایجاد زیان برای سایرین نیز عاملی در جهت کاهش غرر و اکل مال به باطل در بازار بورس و سایر بازارها می‌باشد.

index9810075

index9810076