بازدید قائم‌مقام دانشگاه قرآن و حدیث از پژوهشکده مطالعات اسلامی در علوم انسانی دانشگاه فردوسی مشهد

 

2022

حجه‌الاسلام و المسلمین عبدالهادی مسعودی، قائم‌مقام رئیس دانشگاه قرآن و حدیث از پژوهشکده مطالعات اسلامی در علوم انسانی دانشگاه فردوسی مشهد بازدید نمود.

در این بازدید که در روز چهارشنبه 2 تیر 1400 برگزار شد، رئیس و اعضای هیات علمی پژوهشکده مطالعات اسلامی در علوم انسانی و همچنین اعضای هیات علمی رشته‌های علوم قرآن و حدیث دانشکده الهیات دانشگاه فردوسی مشهد حضور داشتند و ضمن مرور دستاوردهای آموزشی و پژوهشی طرفین بر ضرورت همکاری‌ بین دو دانشگاه و انتقال تجربیات در حوزه قرآن و حدیث تاکید شد.

رئیس پژوهشکده مطالعات اسلامی در علوم انسانی دانشگاه فردوسی مشهد در این بازدید با اشاره به فعالیت‌های پژوهشی پژوهشکده و دانشکده الهیات دانشگاه در حوزه قرآن و حدیث گفت: پژوهش‌های میان رشته‌ای از موارد مغفول مانده در فعالیت‌های پژوهشی است و یکی از برنامه‌‌های اولویت‌دار برنامه‌ریزی‌شده پژوهشکده توجه به این مهم و ضرورت انجام آن است.

دکتر حسین افخمی روحانی افزود: پژوهشکده مطالعات اسلامی در علوم انسانی دارای 4 گروه پژوهشی مدیریت اسلامی، اقتصاد اسلامی، تعلیم و تربیت اسلامی و فقه و حقوق اسلامی است و طی حدود 15 سال فعالیت خود فعالیت‌های متنوعی را از جمله در حوزه حمایت از پایان‌نامه‌ها و رساله‌های تحصیلی مرتبط، طرح‌های پژوهشی با رویکرد اهداف پژوهشکده، جلسات هم‌اندیشی حوزه و دانشگاه و دیگر برنامه‌ها آموزشی و پژوهشی به سرانجام رسانده است.

وی افزود: در حوزه قرآن و حدیث فعالیت‌های ارزشمندی در کشور، دانشگاه فردوسی مشهد و همچنین موسسه دارالحدیث و دانشگاه قرآن و حدیث به همت آیت‌اله ری‌شهری و همکاران محترمشان انجام شده است که امیدواریم در این بازدید ضمن هم‌اندیشی و تبادل دستاوردهای این حوزه، نقشه راهی هم برای همکاری‌های بعدی ترسیم شود.

در ادامه این برنامه حجه‌الاسلام و المسلمین عبدالهادی مسعودی، قائم‌مقام رئیس دانشگاه قرآن و حدیث ضمن بیان تاریخچه فعالیت‌های پژوهشی در حوزه قرآن و حدیث در کشور، گفت: پیش از این، کار نظام‌مند و سیستمی مهمی در این حوزه انجام نگرفته بود، ولی از دهه هفتاد شمسی به بعد فعالیت‌های ارزشمندی انجام گرفته است که با توجه به جوان بودن این فعالیت‌‌ها باید با هم‌افزایی و همکاری تمامی پژوهش‌گران این مسیر را کامل‌تر نماییم.

وی افزود: فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی، شروع کار در اصطلاح‌شناسی، روش‌شناسی، نیازسنجی، فهرست‌پژوهی، و همچنین تدوین ۲۲ جلد دانش‌نامه قرآن و حدیث که ۱۸ جلد آن تاکنون منتشر شده است از اهم موارد انجام شده در دارالحدیث و دانشگاه قرآن و حدیث است.

حجه‌الاسلام و المسلمین مسعودی در پایان ضمن دعوت برای بازدید از دانشگاه قرآن و حدیث، آمادگی این دانشگاه را برای انعقاد تفاهم‌نامه مشترک اعلام نمود.

همچنین در این بازدید اعضای هیات علمی پژوهشکده مطالعات اسلامی در علوم انسانی و همچنین اعضای هیات علمی رشته‌های علوم قرآن و حدیث دانشکده الهیات دانشگاه فردوسی مشهد به بیان نظرات خود در رابطه با مسائل و چالش‌های نظری حوزه قرآن و حدیث و پیشنهادهای خود در این حوزه پرداختند.

2021


کلیه حقوق متعلق به پژوهشکده مطالعات اسلامی در علوم انسانی می باشد.